Simona Halep ajunge, pentru al doilea an consecutiv, în finală la Roland Garros și își păstrează locul 1 mondial

7 iunie 2018, 17:43

Simona Halep, numărul 1 WTA, a învins-o într-o oră și 32 de minute pe fosta câștigătoare la Roland Garros, spaniola de 24 de ani Garbine Muguruza. Simona joacă a patra finală de Grand Slam din carieră și își păstrează locul 1 mondial. În sferturi, Simona a trecut de fostul lider mondial Angelique Kerber, într-un meci dramatic în care a pierdut primul set.

Sunt fericită că am șansa să joc încă o finală aici, la turneul meu de Grand Slam favorit. Voi face tot ce pot și sper să fiu mai bună decât anul trecut„, a afirmat liderul mondial imediat după meci.

(w500) Simona Hal

„Sunt foarte, foarte fericită că am câștigat acest meci. A fost foarte important pentru mentalul meu, de fapt, să știu că pot câștiga împotriva unor adversare atât de puternice, împotriva unor jucătoare atât de bune.  Am dat totul pe teren, cred că am jucat, din nou, unul dintre cele mai bune meciuri ale mele pe zgură. Cu acești spectatori era chiar dificl să renunț. Vă mulțumesc tuturor! Este minunat să joc aici!”, a declarat Simona Halep imediat după meci, la interviul de pe teren.

(w500) Simona Hal

Simona Halep s-a desprins la 5-0 în primul tur, pe care l-a dominat categoric.  La acest scor, Halep și-a pierdut serviciul, dar a câștigat setul pe serviciul ibericei, după 38 de minute.

(w500) Garbine Mu

„Știam că trebuie să fiu agresivă, că trebuie să joc rapid. Totul a decurs foarte bine pentru mine. Am fost puternică pe picioare și în plan mental. Loviturile mele au fost, unele dintre ele, puternice. Am avut încredere că pot juca din primul minut  al meciului până în final tot așa” , a explicat Simona.

Liderul mondial a început bine şi actul secund, și-a făcut serviciul, dar Muguruza a revenit în meci şi  a reuşit să ia trei ghemuri la rând. Iberica a  condus cu 4-2, dar sportiva noastră  recuperat și a egalat la 4.

„Eram condusă cu 4-2 și am luptat pentru fiecare minge, nu am vrut să renunț, am fost încrezătoare că dacă am câștigat astfel primul set, trebuie să fac același lucru și să o împing în spatele terenului. Am făcut tot ce am putut, m-am ținut de planul făcut înainte de meci și a fost minunat”, a afirmat Simona Halep după meci,  despre al doilea set, în care Muguruza a condus.

(w500) Simona Hal

Ghemul 9 a fost unul foarte lung, de peste 13 minute. Simona a salvat  trei mingi de break şi a preluat conducerea, scor 5-4. A încheiat meciul ca un lider mondial, cu break la zero.

Simona Halep a reușit în acest meci un as și a comis 4 duble greșeli, în timnp ce Muguruza a avut tot un as și doar o dublă greșeală. Iberica a stat mai bine la primul serviciu în teren, având un procent de 56% față de 57%  Halep, dar sportiva noastră a fost mai bună la punctele făcute cu cele două servicii, 61%-48%, respectiv 50%-38%, la puncte reuşite la fileu (80%-63%), la punctele de break transformate (60%-25%). Simona Halep a avut 16 lovituri direct câștigătoare, iar Muguruza-14, a comis 24 de erori neforţate, față de 31 ale ibericei și a reușit în total 70  de puncte, față de 55 adversara sa.

(w500) Cifrele me

Este al doilea an consecutiv în care românca ajunge în finală la Roland Garros, și a treia jucată în capitala Franței.

În 2014, Simona  era învinsă de Maria Șarapova, iar anul trecut, de revelația turneului,  letona Jelena Ostapenko.

Anul acesta, românca a jucat o altă finală de Grand Slam, la Australian Open, unde a fost învinsă de Caroline Wozniacki.

Simona Halep joacă finala împotriva americancei Sloane Stephens, 10 WTA, câștigătoarea US Open de anul trecut, care a trecut în semifinală de o altă americancă, finalista de anul trecut de la Grand Slam-ul american, Madison Keys. Simona Halep conduce cu 5-2 în întâlnirile directe și a câștigat cele două meciuri disputate pe zgură în 2012 și 2014.

În 2014, Simona, la acel moment favorită 4,  o învingea pe Sloane Stephens, favorita 15,  în turul 4 la Roland Garros, 6-4, 6-3. La acel moment, era cea mai buna performanță a jucătoarei noastre pe zgura pariziană.

(w500) Sloane Ste

Simona a fost susţinută, din tribune, de Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu, de Ion Ţiriac şi de familie.

(w500) Tatăl Sim

Jurnalistul Daniel Chican a transmis, în exclusivitate pentru TVR, imagini după meci cu părinții sportivei, alături de Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, așteptând-o pe Simona în restaurantul jucătoarelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite