Simona Halep despre Ion Ţiriac: “El are mereu opinii”
08 Iulie 2019, 15:41 (actualizat 08 Iulie 2019, 16:00)
(actualizat 08 Iulie 2019, 16:00) | Georgiana Mihăilă

Din anii 70, când îl antrena pe argentinianul Guillermo Vilas, Ion Țiriac nu a mai fost văzut să trăiască atât de intens meciuri de tenis, așa cum a făcut-o la partidele jucate de Halep la actualul Wimbledon.

Simona Halep a vorbit deschis despre sfaturile pe care le primeşte de la Ion Ţiriac. "Îmi spune: Dacã joci așa, poți câștiga. Dacă nu, pierzi. E cam dur", a spus Simona.

Sfaturile strigate din tribună, precum și gesturile specifice care arată existența unui cod de semne tehnico-tactice știut numai de Țiriac și Halep, au ridicat suspiciuni oficialilor, mai ales că fostul "Davis Cup-man" este acum președintele Federației de Tenis.

"Este minunat sã-l am. El îmi dă încredere. Este foarte exigent, totuși, când își dă cu părerea. Dar mă simt mai puternică când mă sfătuiește. Este uimitor felul în care-mi transmite energia și opinia la antrenamente, precum și în carieră, e chiar minunat. Este grozav să-l am alături", a mai spus Halep, locul 7 WTA.

"Nu Darren Cahill i-a schimbat tehnica și i-a remodelat tactica lui Halep ca să ajungă numărul 1 și să câștige Roland Garros-ul, ci Țiriac", nu mai au dubii specialiștii din lumea tenisului.

"El are mereu opinii. E alãturi de mine în fiecare secundă. Dar nu mai e aici. El a plecat", a conchis Halep.