Simona Halep încheie sezonul pe locul 1 mondial, pentru al doilea an consecutiv. Președintele WTA: Simona întruchipează toate valorile pe care le așteptăm de la un lider mondial

16 octombrie 2018, 12:15

WTA a anunţat că Simona Halep termină sezonul pe locul 1 în clasamentul oficial și va primi pentru această performanţă trofeul prezentat de Dubai Duty Free pentru al doilea an consecutiv.

Numărul 1 mondial la final de 2018. Vă mulțumesc pentru că ați crezut în mine„, a postat Simona pe rețelele de socializare.

„Să termin sezonul ca numărul 1 WTA anul trecut a fost o imensă onoare pentru mine. Să o fac pentru a doua oară în 2018 este o realizare specială, mai ales că acesta a fost anul în care am câştigat primul titlu la un turneu de Mare Şlem. Să-mi văd numele alături de celelalte legende care au reuşit să termine sezonul pe primul loc mă face să fiu foarte mândră”, a declarat sportiva pentru site-ul WTA.

(w500) Simona Hal

„2018 a fost incredibil. Sunt atât de mândră să termin ca numărul 1 WTA pentru a doua oară.  Mulţumiri lui Darren Cahill şi întregii mele echipe pentru aceste amintiri şi pentru că fac parte din echipa mea”- este mesajul public făcut de Halep de la Moscova.

(w500) Simona Hal

„Simona a avut un nou sezon uimitor și este privilegiu pentru noi să o sărbătorim  oferindu-i trofeul de numărul 1 WTA prezentat de  Dubai Duty Free la final de sezon pentru al doilea an consecutiv. Câştigarea unui titlu de Mare Şlem şi calificarea în 6 finale reprezintă o realizare remarcabilă, iar în afara terenului Simona întruchipează toate valorile care definesc un lider al circuitului WTA” – a fost mesajul lui Steve Simon, preşedintele WTA, pentru Simona.

(w500) Simona Hal

Simona Halep a devenit lider mondial  pentru prima dată pe 9 octombrie 2017, după ce a câștigat semifinala de la Beijing în fața letonei Jelena Ostapenko, cea care, tot anul trecut, o învinsese în finala de la Roland Garros. Era a 25-a jucătoare din istorie care devine locul 1 mondial, poziție pe care a păstrat-o timp de 16 săptămâni.

În ianuarie 2018 a pierdut prima poziție în lume pentru scurt timp, după ce a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki în finala de la Australian Open.  La 25 februarie  a revenit în fruntea clasamentului, loc pe care şi l-a păstrat neîntrerupt de atunci.

(w500) Simona Hal

În clasamentul oficial dat publicității luni, Simona Halep a început cea de-a 50-a săptămână în fruntea ierarhiei WTA, poziție pe care nu o mai poate pierde până la finalul anului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite