Sindicaliștii din Sănătate își cer drepturile în stradă

22 octombrie 2020, 09:39

Personalul TESA este personalul tehnic și administrativ din spitalele din România: manageri, economiști, juriști, până la  oameni care se ocupă de curățenie sau care lucrează la bucătărie ori în spălătoriile spitalelor.

Acești oameni vor ca și lor să li se aplice grila de salarizare din 2022 și de asemenea să primească și ei sporul pentru că lucrează în sistemul de Sănătate în această perioadă de pandemie. Oamenii au primit promisiunea că vor intra la discuții cu ministrul Sănătății, cu Nelu Tătaru și cor putea să spună ce probleme au.

Sunt reprezentanți din mai multe județe.

Revendicările sindicaliştilor sunt legate de trecerea tuturor categoriilor de personal la grila de salarizare din 2022 și de sporul pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la lupta contra COVID 19 întregului personal din spitale.

Guvernul să respecte promisiunea ca de la 1 ianuarie 2021 toate categoriile de personal să treacă la grila de salarizare din 2022 din Legea – cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Trecerea personalului TESA din Sănătate în ANEXA II a legii 153/2017 – familia de funcţii bugetare SANATATE şi ASISTENTA SOCIALA, eliminându-se astfel discriminarea făcută de această lege şi implicit modificarea HG 153/2018 (regulamentul sporurilor) şi introducerea în acesta şi a personalului TESA, inclusiv a personalului TESA din spitalele de monospecialitate”, sunt unele dintre revendicările sindicaliştilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă