Sindicatele, despre propunerea ministerului Muncii privind legea salarizării: Unii bugetari ar putea ieşi în câştig, iar alţii în pierdere

28 ianuarie 2021, 20:38

Ministrul muncii, Raluca Turcan, susține că legea salarizării din sistemul public conține multe inechități și trebuie corectată cu prioritate. Un grup de lucru din minister analizează o variantă de plafonare a sporurilor adăugate la salariul de bază al angajaților de la stat.

Ministrul muncii a precizat că va fi refăcută și ierarhia salariilor în sectorul bugetar. Sindicaliștii așteaptă însă ca oficialii din minister să pună în dezbatere proiectul.

Liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a declarat pentru Telejurnal că noua lege a salarizării ar putea afecta veniturile salariale ale multor angajați.

În prezent, sporul de condiții deosebite este de 15 la sută din salariu pentru toți bugetarii care îndeplinesc condițiile legii. Alte sporuri specifice se acordă angajaților de la stat în funcție de sistemul în care lucrează: învățământ, sănătate, poliție, instituții de siguranță națională, administrație locală și centrală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite