Sindicatul Omnia din Administraţia Penitenciarelor: Rata mortalităţii în penitenciare este de trei ori mai mică decât în libertate
25 Ianuarie 2017, 22:56 (actualizat 25 Ianuarie 2017, 23:35)
(actualizat 25 Ianuarie 2017, 23:35) | Știrile TVR

Încă o lovitură la adresa proiectelor de ordonanţe a venit din partea sindicaliştilor din penitenciare. Supraaglomerarea din închisori este în scădere, iar conditiile din penitenciare s-au îmbunătăţit constant, chiar dacă nu în ritmul dorit. Este reacţia sindicatului Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la ordonanţa pentru graţiere. A comentat subiectul la Ora de Ştiri Sorin Dumitraşcu, şeful sindicatelor lucrătorilor din Penitenciare, OMNIA.

Sindicatul  Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor arată că rata mortalităţii în penitenciare este de trei ori mai mică decât în libertate.

În ceea ce priveşte o posibilă penalizare din partea CEDO pentru ţara noastră, reprezentanţii Omnia spun că fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, a inventat aşa zisă amendă de 80 de milioane de euro.

Sindicaliştii susţin că au atras atenţia, de-a lungul timpului, în ceea ce priveşte condiţiile din închisori, dar semnalele au fost ignorate de către toate partidele politice şi de către toate guvernele. Şi asta, până la încarcerarea unor politicieni şi oameni de afaceri importanţi.

(w500) Rata morta