Sinucidere pe calea ferată. Povestea tulburătoare a femeii care s-a aruncat cu copiii în faţa trenului

17 august 2017, 19:27

De ce? Este întrebarea obsesivă cu care rămâne toată lumea după această dramă. Femeia a lăsat în urmă un bilet de adio, în care vorbea despre o suferinţă insuportabilă. Însă nici acesta nu clarifică lucrurile. Anchetatorii caută acum toate răspunsurile la rudele femeii, pe care au început să le audieze.

Rudele Alexandrei Brauştea, femeia care s-a aruncat împreună cu fetele ei în faţa trenului, spun că aceasta era depresivă.

Surse judiciare susţin că mama Alexandrei ar fi declarat la audieri că aceasta ar fi fost internată de două ori la spitalul Obregia, din Capitală, şi că urma să ajungă acolo şi pentru a treia oara.

Fratele femeii le-a vorbit anchetatorilor despre situaţia din familia acesteia. Alexandra Brauştea era căsătorită, dar în cuplu apăruse o ruptură puternică în 2009. Bărbatul găsise un jurnal al soţiei, în care aceasta îşi povestise aventurile de dinainte de căsătorie.

Scandalul a fost atât de mare încât Alexandra a vrut să divorţeze, dar a renunţat până la urmă la idee. Şi religia a fost un motiv de ceartă. Femeia a fost obligată să renunţe la credinţa ortodoxă şi să se pocăiască, la presiunile soţului. Alexandra Brauştea era însărcinată dar, se pare că nu îşi dorea al patrulea copil.

În biletul de adio găsit de poliţişti la locul dramei, femeia vorbea despre copilul nedorit, despre o viaţă devenită insuportabilă, dar şi despre dorinţa de a-şi proteja copilele de o soartă asemănătoare.

Mama şi cele trei fete erau doar în vizită la bunici, în Brăneşti, pentru că locuiesc în Capitală. Vecinii din cartierul Sebastian spun că femeia avea un comportamnet normal.

În acest caz, procuroii parchetului Ifov au deschis dosar penal pentru omor şi ucidere din culpă.

Keren Rozmar, medic psiholog: „Un depresiv niciodată nu va fi gălăgios şi nu va deranja pe nimeni”

Psihologul Keren Rozmar a explicat ce-ar fi putut să o împingă pe femeie la un asemenea gest inexplicabil şi dacă poate depresia să aibă asemenea impact.

“Cunoaştem foarte multe cazuri când depresia duce la un act suicidal. O situaţie de viaţă foarte grea a împins-o la această decizie. Persoanele care o cunoşteau o pot descrie ca o persoană liniştită, însă un depresiv niciodată nu va fi gălăgios şi nu va deranja pe nimeni. Tristeţea lui este de multe ori confundată cu liniştea şi modestia”, a spus medicul psiholog.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite