Siria: Zeci de civili uciși de gaze toxice. Papa Francisc: Nu există nimic, nimic care să justifice folosirea unor astfel de instrumente

8 aprilie 2018, 16:06

Tratativele au loc la numai câteva ore după un atac cu gaze toxice asupra orașului Douma. Cel puțin 70 de oameni și-au pierdut viața.

Apărarea civilă din localitate afirmă că victimele emanau un puternic miros de clorină și aveau spumă în jurul gurii.

Guvernul de la Damasc a respins orice implicare în folosirea armelor chimice.

Statele Unite au avertizat, însă, că, dacă se va dovedi implicarea autorităților în masacrarea civililor se va impune o reacție imediată a comunității internaționale.

Papa Francisc a denunţat duminică folosirea armelor chimice în Siria, deplângând „zecile de victime” ale bombardamentelor recente.

Sosesc din Siria ştiri înfricoşătoare despre bombardamente cu zeci de victime, din care multe sunt femei şi copii. Ştiri despre multe persoane lovite de efectele substanţelor chimice conţinute în bombe. Să ne rugăm pentru toţi cei decedaţi, pentru răniţi şi pentru familiile care suferă”, a declarat papa în faţa miilor de credincioşi adunaţi în Piaţa Sf. Petru, conform Radio Vatican.

Nu există un război bun şi unul rău. Nimic, nimic nu poate să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva persoanelor şi a populaţiilor lipsite de apărare! Să ne rugăm pentru ca responsabilii politici şi militari să aleagă cealaltă cale, a negocierilor, singura care poate să conducă la o pace care să nu fie pacea morţii şi a distrugerii”, a adăugat Suveranul Pontif, după slujba prezidată în Bazilica Sf. Petru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite