Site-ul ziarului Jerusalem Post a fost spart. Incidentul are legătură cu asasinarea în urmă cu doi ani a generalului iranian Qassem Soleimani
03 Ianuarie 2022, 10:47 (actualizat 03 Ianuarie 2022, 10:58)
(actualizat 03 Ianuarie 2022, 10:58) | Știrile TVR

Ziarul israelian Jerusalem Post a anunţat luni că site-ul său web a fost spart, un incident pe care l-a calificat drept o ameninţare pentru Israel, transmite Reuters.

(w460) Screenshot

În loc să afişeze pagina principală de ştiri, pe site-ul web a apărut o ilustraţie ce părea să amintească de generalul iranian Qassem Soleimani, asasinat într-un atac cu drone în Bagdad în aceeaşi zi, în urmă cu doi ani.

Ilustraţia prezenta un obiect în formă de rachetă pornind dintr-un inel cu piatră roşie purtat pe degetul unui pumn strâns, o referire la un inel distinctiv, pe care îl purta Soleimani. Alăturat se putea citi următorul text, în engleză şi ebraică:"Suntem aproape de voi acolo unde nu vă gândiţi".

The Jerusalem Post, cotidian israelian de limbă engleză, a informat pe Twitter că lucrează pentru a rezolva problema."Suntem conştienţi de piratarea site-ului nostru web, alături de o ameninţare directă (la adresa) Israelului".

Aplicaţia mobilă a publicaţiei nu părea să fie afectată, iar alte site-uri de ştiri israeliene importante funcţionau normal. Sursa: Agerpres