Situație îngrijorătoare în Europa. Peste 76 de mii de noi infectări în Germania. Catalonia, cu o incidență uriașă, impune certificatul verde pentru spațiile închise

26 noiembrie 2021, 19:29

Pentru prima oară de la debutul pandemiei, Germania a activat așa-numitele unități de terapie intensivă aeropourtate, avoane Airbus A310 MedEvac care vor transfera pacienți din acele regiuni unde spitalele sunt sub presiune. La bord sunt şi 8 sau 10 paramedici care ajută la transferul în siguranţă al pacienţilor.

Sudul și estul Germaniei sunt zonele cele mai afectate, unde incidența a depășit o mie de cazuri la suta de mii de locuitori.

Ieri, Germania a depășit borna de 100 de mii de morți de Covid, pentru ca astăzi să anunțe un nou record: peste 76 de mii de infectări. Și nu puține sunt cazurile grave.

Lothar Wieler, directorul Institutului Robert Koch: Acum avem peste 4 mii de pacienţi la terapie intensivă, iar numărul lor creşte în toate landurile. Doar în ultima săptămână, în jur de 2 mii de bolnavi au fost internaţi la ATI.

Jens Spahn, ministrul Sănătăţii din Germania: În această situaţie dificilă un lucru este clar: este absolut vital ca numărul de contacte sociale să scadă. Acestea trebuie reduse dramatic, altfel totul este în van.

Între timp, și regiunea spaniolă Catalonia a anunțat că impune certificatul verde pentru a intra în orice fel de spațiu închis, inclusiv baruri și restaurante.

Până acum, documentul era necesar doar în cluburi de noapte și la evenimente cu public numeros, cum este cazul festivalurilor de muzică.

Incidența cazurilor în Catalonia a ajuns la 170 la suta de mii de locuitori, peste media națională de 149.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite