Situația rămâne critică în Italia. Cel puţin 14 persoane au murit și mii de oameni au fost evacuaţi din calea apelor. Regiunea Emilia-Romagna, în continuare sub cod roșu
19 Mai 2023, 13:11 (actualizat 19 Mai 2023, 23:54)
(actualizat 19 Mai 2023, 23:54) | Știrile TVR

Situația rămâne critică în Italia. Regiunea Emilia Romagna este în continuare sub cod roșu, iar până acum, 14 persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor. 15 mii de oameni au fost evacuați din calea apelor și se adăpostesc la prieteni, în săli de sport sau muzee. În continuare există localități izolate, înconjurate de alunecări de teren și kilometri de străzi blocate. Din primele estimări, daunele sunt de 6 miliarde de euro.

Situația rămâne critică. Numărul morților a ajuns la 14. În această dimineață, a fost găsit un bărbat de 84 de ani în noroi, în curtea casei sale.

Până acum au fost salvate, cu elicopterul, nu mai puțin de 650 de persoane. Însă, este posibil ca numărul victimelor să mai crească pentru că sunt persoane încă date dispărute.

Sunt mii de oameni care au fost evacuați, dintre aceștia, aproximativ 5.000 s-au refugiat în structurile oferite de primării. În regiune există șase cantine care asigură mâncarea pentru cei care au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Președintele regiunii Emilia-Romagna spune că agricultorii vor fi despăgubiți 100%, pentru că sunt daune de aproape 6 miliarde de euro, poate chiar mai mult.

Marți va avea loc ședința extraordinară de guvern, când este posibil să fie solicitate sume din Fondul European de Solidaritate.

În regiunea Emilia-Romagna este în continuare cod roșu. În Lombardia este cod portocaliu, iar în alte șase regiuni este cod galben de vreme rea.