Situaţie dramatică în Italia din cauza inundațiilor. Nouă oameni au murit și mai mulţi au fost daţi dispăruţi. Meteorologii anunţă că ploile torenţiale vor continua
18 Mai 2023, 12:35 (actualizat 18 Mai 2023, 14:36)
(actualizat 18 Mai 2023, 14:36) | Știrile TVR

E o situaţie dramatică în Italia din cauza inundațiilor. Până acum, 9 oameni au murit și mai mulţi au fost daţi dispăruţi. 50 de mii de oameni au rămas fără electricitate, iar liniile de comunicații din zonele afectate au căzut. Meteorologii anunţă că ploile torenţiale vor continua, așa că situația rămâne critică, în special in regiunea Emilia-Romagna. În 36 de ore a plouat cât pentru jumătate de an.

Autoritățile vorbesc despre o adevărată dramă. Nu s-a mai înregistrat un astfel de fenomen de peste 200 de ani.

Emilia-Romagna este în continuare sub cod roșu, dar și regiunea Marche este afectată. O femeie a fost luată de ape, iar trupul acesteia a fost purtat pe o distanță de 20 de kilometri, până a fost găsit.

Toate râurile dintre Bologna și Rimini au fost ieșit din matcă, iar totul s-a întâmplat în mai puțin de 24 de ore. Sunt multe localități care au fost acoperite de ape. În centrul orașului Lugo apa a ajuns la un metru înălțime. Președintele regiunii Emilia-Romagna vorbește despre daune de miliarde de euro.

În 48 de ore, pompierii au avut nu mai puțin de 2.000 de intervenții în cele două regiuni afectate, Marche și Emilia-Romagna.

În acest moment, sunt porțiuni din autostradă care au fost închise. Joi dimineața a avut loc o alunecare de teren pe o autostradă și acolo mașinile au format cozi de 14 kilometri.

Până în acest moment, au fost alocate 10 milioane de euro. Urmează să mai fie alocate 20 de milioane de euro.

Marți va fi o ședință de guvern în care va fi decretată stare de calamitate și apoi vor fi evaluate toate toate daunele care au fost produse în aceste zile. Meteorologii avertizează că în continuare este cod roșu în Emilia-Romagna și așteaptă să se stabilizeze vremea în următoarele zile.