Situaţie gravă în unităţile medicale. La Timişoara, a fost montat un cort în curtea spitalului judeţean, iar la „Victor Babeş” a fost schimbată reţeaua de oxigen

10 octombrie 2021, 16:37

Timişul este printre judeţele cu 500-600 de cazuri noi de Covid 19 în fiecare zi. Presiunea pe sistemul sanitar e tot mai mare, iar conducerile unităţilor sanitare trebuie să depună eforturi constante pentru a prelua un număr tot mai mare de bolnavi.

Până acum, în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital din vestul ţării, ambulanţele stăteau la rând, aşteptând ore în sir, ca bolnavii de Covid 19 să fie consultaţi şi internaţi. De acum, aceştia vor putea aştepta în condiţii decente: într-un cord medical montat chiar în curte.

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a fost înlocuită instalaţia de oxigen, o investiţie făcută din banii unităţii medicale, pentru ca pacienţii cu COVID 19, internaţi aici să primească oxigenul de care au nevoie. Numărul de cazuri grave internate aici s-a triplat faţă de perioada dinainte de valul patru.

În aceste condiţii, spitalul a luat măsuri astfel încât pacienţii să fie în siguranţă, prin măsurarea nivelul de oxigen din saloane.

În acest moment, la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara sunt internaţi peste 100 de pacienţi iar unitatea sanitară este la capacitate maximă de mai bine de trei săptămâni. Peste 95% dintre bolnavii infectaţi sunt nevaccinaţi.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă