Situaţie tensionată pe piaţa asigurărilor. Premierul Ciucă: Nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată, este clar nevoie de un termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale
16 Martie 2023, 11:53 (actualizat 16 Martie 2023, 12:30)
(actualizat 16 Martie 2023, 12:30) | Știrile TVR

Premierul a discutat cu preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară despre o posibilă intervenţie a statului în cazul unui faliment al companiei de asigurări EUROINS. Astfel încat Executivul să sprijine persoanele care au asigurări la această companie, cu un portofoliu consistent de clienţi.

Şeful Guvernului aşteaptă deocamdată ca ASF să anunţe primele măsuri în cazul intrării în insolvenţă a Euroins.

Autoritatea de Supraveghere Financiară urmează să prezinte Raportul de Evaluare asupra situaţiei financiare a companiei. Parlamentul va audia conducerea ASF, aflată în subordinea Legislativului.

Discuțiile pe care eu le-am avut în calitate de premier cu președintele ASF au fost tocmai în a afla dacă sunt îndreptate tocmai în a afla dacă este nevoie de intervenție guvernamentală și care sunt efectele pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenillor.  Discutăm despre o companie de asigurări care are o cotă de piață consistentă și este nevoie să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF și care sunt măsurile cu care guvernul ar putea să vină și să compenseze din efectele unei astfel de derulări a evenimentelo. Când vor avea forma finală de evaluare ne vor prezenta și nouă concluziile. Și în funcție de asta și, sigur, ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului,  dacă va fi nevoie guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze prețul la asigurări. Ceea ce vă pot spune este faptul că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată, este clar nevoie de un termen foarte bine delimitat in care se poate interveni cu măsuri guvernamentale, a declarat premierul Nicolae Ciucă.