Slovacia înăsprește restricțiile și continuă testarea în masă. Cehia a depășit 15.000 de cazuri de coronavirus pe zi

Lupta cu coronavirusul
Lupta cu coronavirusul
24 octombrie 2020, 18:22

Locuitorii din Slovacia vor avea voie să iasă din casă numai pentru a merge la serviciu, la cumpărături de alimente sau pentru a rezolva treburi urgente, conform noilor reguli, care vor rămâne în vigoare cel puţin până la 1 noiembrie.

Reguli şi mai dure se aplică în patru districte de-a lungul graniţei cu Polonia, care au fost extrem de afectate.

Un program guvernamental de testare în masă pentru întreaga populaţie de peste 10 ani a început vineri şi va continua în următoarele două săptămâni.

Mai multe centre de testare se confruntau vineri cu un deficit de personal. Media locale au raportat că problemele au fost rezolvate până a doua zi.

Noile restricţii au intrat în vigoare în contextul în care Slovacia a înregistrat 2.890 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, bilanţul total fiind de 40.801.

Ţara vecină, Cehia, a înregistrat în premieră peste 15.000 de noi cazuri de coronavirus într-o singură zi.

Autorităţile sanitare din Praga au raportat sâmbătă 15.252 de noi cazuri în 24 de ore, numărul total de infectări de la începutul pandemiei în martie ajungând la peste 238.000.

Un total de 1.971 de persoane infectate cu COVID-19 au murit în această ţară de 10,7 milioane de locuitori.

Cehia are cea mai rapidă creştere a numărului de cazuri la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană, ceea ce a determinat autorităţile să implementeze măsuri dure pentru a ţine virusul sub control.

Locuitorii nu pot părăsi locuinţa decât pentru a merge la serviciu, pentru a cumpăra bunurile de strictă necesitate, pentru a primi îngrijiri medicale, pentru a face exerciţii fizice sau pentru a-şi vizita rudele. Majoritatea magazinelor, cu excepţia supermarketurilor şi farmaciilor, au fost închise.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite