Slovenia: O nouă statuie pentru Melania Trump. Originalul a fost incendiat în noaptea de 4 iulie, de Ziua SUA

Donald și Melania Trump
Donald și Melania Trump
16 septembrie 2020, 11:24

În mărime naturală și urcată pe un trunchi de copac în mijlocul unui câmp, lângă Sevnica, un oraș din estul Sloveniei, unde Melania Trump și-a petrecut copilăria, lucrarea din bronz o arată fluturând cu mâna, un gest inspirat de o poză a cuplului prezidențial.

Statuia a fost comandată de un artist american, Brad Downey, care a vrut să o facă un „non-monument, o contrapropagandă”. El a declarat pentru AFP că vrea să critice politicile șefului de la Casa Albă, amintind că propria soție, născută Melania Knavs în Iugoslavia, este imigrantă.

Anul trecut, el a comandat o primă statuie reprezentând-o pe fostul model în faimoasa ei rochie albastră de la un meșter sloven, Ales Zupevc, născut în același an și în același spital ca Prima Doamnă. Sculptura din lemn a fost pictată cu albastru pal amintind de haina pe care prima doamnă a SUA a purtat-o la ceremonia de învestire a soţului ei, Donald Trump.

Monumentul, sculptat cu drujba dintr-un trunchi de copac, a fost incendiat în noaptea de 4 iulie, când în Statele Unite se sărbătorea Ziua Independenţei.

Prin urmare, Brad Downey a comandat această copie, realizată dintr-un material mai solid și monocrom.

În ianuarie, o statuie din lemn cu chipul lui Donald Trump, realizată de un artist local în 2019, a fost incendiată în oraşul Moravce din Slovenia, la est de capitala Ljubljana.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite