Slovenia a ridicat restricțiile de circulație, Spania începe relaxarea săptămâna viitoare. Supărați că nu pot relua activitatea, micii comercianți italieni au predat cheile localurilor

30 aprilie 2020, 22:25

În Slovenia au fost ridicate restricțiile de deplasare, iar oamenii pot circula liber în toată țara. Rămâne în vigoare interdicția privind adunările în spații publice, iar grădinițele se redeschid treptat pe 18 mai.

Spania, țară în care epidemia a fost deosebit de agresivă, începe relaxarea de săptămâna viitoare. Se vor redeschide saloanele de coafură și de înfrumusețare, iar restaurantele vor putea vinde mâncare pentru acasă. Planul de relaxare are 4 etape, iar până în iunie se redeschid și plajele.

Irlanda va ridica restricțiile treptat, conform unui grafic pe două sau patru săptămâni, dar guvernul avertizează că restricţiile ar putea fi reintroduse dacă se înmulţesc cazurile de infectare.

În Franța se fac pregătiri intense pentru 11 mai, când, treptat, începe eliminarea unora dintre interdicții.

În Italia, micii comercianți și proprietari de baruri și cafenele sunt nemulțumiți pentru că nu vor avea voie să reînceapă activitatea înainte de 1 iunie.

În multe orașe din peninsulă a pornit o mișcare numită „Învierea Italiei”. Micii comercianți acuză guvernul că i-a sufocat și, într-un gest simbolic, au mers la primării și au dat cheile magazinelor, barurilor și restaurantelor pe care le dețin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite