Slovenia: Doi medici bănuiți că au eliberat certificate false de COVID, de trecere prin boală, au fost arestați

11 noiembrie 2021, 12:55

Cei doi medici arestați în orașul Maribor, din Slovenia, eliberau nu doar false certificate de trecere prin boală, ci și certificate cu test COVID negativ, deși pacienții nu fuseseră testați.

Beno Meglic, criminalist-şef, poliţia din Maribor: „E vorba de eliberarea de certificate false, care atestă trecerea prin boală. Au primit bani pentru aceste certificate eliberate ilegal. Ştiau că persoanele respective nu au avut COVID.”

Potrivit poliției, ar fi vorba de circa 10 mii de persoane care și-au cumpărat certificate false de COVID. Deocamdată, nu au fost identificați decât puțini dintre beneficiarii acestor falsuri.

Tot în Slovenia, acum câteva zile au fost depistate două asistente medicale care au vândut – cu 400 de euro bucata – certificate de vaccinare unor persoane nevaccinate.

Asistentele au fost descoperite după ce la Registrul Național al Vaccinărilor s-au înregistrat unele probleme în sistem.

Tot mai multe țări înăspresc legislația pentru a contracara fenomenul comerțului cu certificate false. Parlamentul din Letonia a aprobat chiar în această dimineață forma finală a legii prin care emiterea sau folosirea de certificate COVID false e incriminată penal și poate fi pedepsită cu închisoare până la 12 luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite