Slujba de Înviere a fost oficiată, din nou, la Constanța. Mulți enoriași nu au respectat regulile de distanțare și nu au purtat măști

27 mai 2020, 07:20

Pentru a doua oară în acest an, credincioşii au luat Lumina Sfântă. În lăcaşele de cult de la malul mării a fost oficiată în miez de noapte slujba numită Odovania Praznicului Învierii, ritual săvârşit întocmai celui din noaptea de Paşte.

La Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel au luat parte la Odovania Învierii sute de credincioși. Mulți dintre ei au venit din alte orașe, de la sute de km distanță.

În ciuda momentului solemn, credincioșii s-au înghesuit și au uitat de pandemie și de distanțarea socială.

Iar încălcarea regulilor a culminat cu decizia arhiepiscopului Teodosie de a-i împărtăşi pe cei veniţi la slujbă, cu toate că Biserica Ortodoxă a decis amânarea acestui ritual.

În timpul slujbei, un constănțean supărat pe deciziile luate de Arhiepiscopia Tomisului și-a exprimat nemulțumirea în fața catedralei.

Biserica Ortodoxă Română s-a distanţat clar de deciziile înaltpreasfinţitului Teodosie spunând că acesta a acţionat în virtutea principiului autonomiei eparhiale, iar ierarhul îşi asumă integral cele întâmplate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite