Slujbă fără distanțare fizică și măști, la Timișoara, unde credincioșii s-au adunat la moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş
15 Septembrie 2020, 11:58
(actualizat 15 Septembrie 2020, 15:34)

Momente emoționante noaptea trecută la Timișoara, unde zeci de credincioși s-au strâns în fața Catedralei Mitropolitane pentru a se ruga la racla Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş. Din păcate, regulile sanitare impuse în pandemie nu au fost respectate de toată lumea, chiar dacă preoții i-au îndemnat pe credincioși să păstreze distanța și să poarte măşti.

Până la miezul nopții, sute de credincioși timișoreni au mers să se roage la moaștele sfântului Iosif cel Nou de la Partos, ocrotitorul catedralei mitropolitane, și să asculte slujba. Unii au purtat măști și au păstrat distanță, însă nu au lipsit nici cei care nu au ținut cont de regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În anii trecuți, procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partos se desfășura pe mai multe străzi din oraș. Anul acesta, în contextul pandemiei, raclă a fost purtată doar în jurul lăcașului de cult.