Software dedicat diagnosticării și tratării pacienților oncologici, implementat în România
26 Octombrie 2020, 14:01
(actualizat 26 Octombrie 2020, 16:16)

Un software unic în țară va putea ajuta medicii oncologi să pună un diagnostic cât mai precis și să ia decizia terapeutică cea mai bună pentru fiecare pacient în parte. Acesta va fi dezvoltat la Timișoara, la centrul Oncogen. Cercetătorii de aici estimează că software-ul va fi gata în luna februarie.

Sistemul se numește Software Expert, este unic în țară, și va permite practic o diagnosticare mai eficientă a tumorilor care poate fi făcută într-un timp mai scurt și într-o modalitate mai eficientă și în privința costurilor. O nouă metodă de diagnostic care reprezintă un pas important către implementarea conceptului de medicină personalizată în România.

Software-ul dedicat diagnosticării și tratării pacienților oncologici va fi implementat atât în România, cât și în Șerbia. Acesta este dezvoltat în cadrul unui proiect derulat în parteneriat cu unități medicale din țara noastră și din statul vecin - proiect ce are un buget total de peste 12 milioane de euro. 3 milioane din această sumă revine Centrului OncoGen din Timișoara.