Solicitarea PNL privind sancţionarea lui George Simon, în urma agresării ministrului Virgil Popescu, a fost trimisă Comisiei juridice
14 Februarie 2022, 14:49 (actualizat 14 Februarie 2022, 14:59)
(actualizat 14 Februarie 2022, 14:59) | Știrile TVR

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de o solicitare a Grupului parlamentar al PNL privind sancţionarea liderului deputaţilor AUR, George Simion, cu avertisment, invocând incidentul care a avut loc pe data de 7 februarie, la dezbaterea moţiunii simple USR în plenul Camerei. Solicitarea PNL a fost trimisă spre analiză şi dezbatere Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

"Subliniem că este primul incident din istoria activităţii legislative în care un ministru este agresat de către un parlamentar în timp ce îşi susţine discursul în faţa Parlamentului. Apreciem că utilizarea forţei fizice şi a violenţei în cadrul Parlamentului României constituie o abatere deosebit de gravă (în sensul art. 248 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor) şi că un astfel de comportament reprobabil trebuie sancţionat şi descurajat, avându-se în vedere impactul puternic pe care acesta îl are asupra societăţii", arată deputaţii PNL, în solicitarea adresată Biroului permanent al Camerei.

Şedinţa de plen de luni, 7 februarie, a Camerei Deputaţilor, în care se dezbătea moţiunea simplă a USR, a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.