Soluții pentru angajați și companii pe timp de criză

15 martie 2020, 14:17

Cu 30.000 de angajati la nivel național, o companie din industria automotive din Timișoara a implementat măsuri de prevenție pentru siguranța salariaților, dar și pentru bunul mers al producției. A reușit să facă un program de lucru care să le permită angajaților să muncească și de acasă, în departamentele în care acest lucru este posibil.

“Am permis angajaţilor să lucreze de acasă, în regim de telemuncă, o activitate pe care în mod normal o avem prevăzută, dar acum, când şcolile şI grădiniţele sunt închise, am permis părinţilor să stea mai multe acasă cu copiii. Avem acum circa 2.000 de oameni care lucrează de acasă. Evident, depinde de activitatea pe care o prestează fiecare. De exemplu, îi sfătuim pe oameni să nu se adune în grupuri, să păstreze o distanţă între ei la cantina”, spune Christian Albrichsfeld, directorul companiei.

Dar acestea nu sunt singurele măsuri prin care se încearcă limitarea răspândirii virusului: orice deplasare în țară sau străinătate a fost anulată, pentru angajații care trebuie să vină la birou, ședințele se fac doar online, iar programul de la cantină a fost extins la 4 ore, astfel încât oamenii să nu se înghesuie la prânz ca să mănânce.

Și alte firme au luat măsuri similare. Iar asta se vede în numărul crescut de cereri depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru contracte cu clauza de muncă la domiciliu sau din alte locuri. În doar 2 zile, în Timiș, au fost depuse 400 de astfel de contracte. Domeniile din care vin acest cereri sunt IT, telecomunicaţii, juridic, contabilitate şi chiar confecţii.

Pe lângă aceste măsuri de organizare, angajatorii trebuie să le asigure salariaților un mediu de lucru igienizat și, în funcție de specificul muncii, echipamente de protecție, măști, halate și mănuși. Salariații trebuie să fie și ei la rândul lor responsabili și să respecte măsurile de igienă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă