Soluțiile reprezentantului OMS în România Heather Papowitz, pentru ieșirea din pandemie: un plan clar, vaccinare, o comunicare coerentă care să ajungă la toți pe calea potrivită

Experta OMS Heather Papowitz
Experta OMS Heather Papowitz
3 noiembrie 2021, 14:44

Știre în curs de actualizare.

Declarații Heather Papowitz:

-M-am întâlnit cu reprezentanți ai diverselor comunități, ai medicinei de familie, din alte sectoare de activitate.

– Toată lumea lucrează foarte mult și dorește într-un fel sau altul să fie parte a soluției. Cel mai important este să aducem toți actorii la aceeași masă, încât să existe un plan și o voce pentru controlul pandemiei.

– Trebuie să fie un plan foarte clar, care să fie aplicat la diverse niveluri de decizie.

– Prima dată trebuie să oprim acest val și să reducem acest nivel înalt al mortalității.

– Fluxul care presupune tratamentul pacientului pleacă de la domicliul acestuia, asistența primară, unitatea de spital, ATI, important este să nu ajungem în situația ca viața pacienților să fie în pericol.

– Cea mai importantă este medicina de familie, care trebuie să fie implicată în detectarea cât mai precoce a bolii, să asigure testarea şi să facă consiliere în ceea ce priveşte vaccinarea.

– Este important să-i protejăm pe cei vulnerabili și pentru aceasta, în afară de vaccinare, mai e distanțarea, purtarea măștii. Doar 21% din pacienții cu vârsta de peste 80 de ani sunt vaccinați. Deci cei mai vulnerabili.

– Foarte importante sunt locurile de muncă, care trebuie organizate în așa fel încât să reducă riscul de transmitere și același lucru trebuie și pentru școli. Școlile trebuie ținute deschise cât mai mult timp, lucrul trebuie făcut cu asigurarea reducerii infectării.

– Vaccinarea rămâne principala măsură, ea trebuie să protejeze categoriile vulnerabile, în general, în formele complicate care ajung la ATI sunt persoanele nevaccinate. Dacă vrem să nu ne întoarcem, să prevenim noi valuri de infecție, vaccinarea rămâne singura soluție.

– Ce este important – comunicarea, informația transmisă de toate persoanele importante din comunitate, care trebuie să fie coerentă, să ajungă la oameni pe calea potrivită.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite