Soluții pentru bolnavii de Covid aflați acasă. Medicii din Timișoara vor să asigure oxigen la domiciliul pacienților

10 noiembrie 2020, 18:34

Spitalul Victor Babeș vrea să cumpere mai multe aparate de oxigen care să fie trimise acasă la pacienți. Spitalele abia mai fac față numărului mare de infectări și au ajuns în situația în care pot trata doar bolnavi cu forme medii și severe care au nevoie de surse suplimentare de oxigen.

Secțiile Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, unde sunt internați bolnavii de COVID, sunt pline de câteva săptămâni.

În acest moment, la spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt internați aproape 200 de pacienți cu forme medii și severe de Covid. Toți sunt conectați la oxigen.

Aproape de capacitatea maximă sunt și spitalele suport din Timișoara. Odată cu creșterea numărului de pacienți, a crescut și nevoia de aparate care să suplimenteze oxigenul pentru aceia care nu pot respira singuri. Zilele trecute, aceste unități medicale au primit aproximativ 100 de concentratoare de oxigen.

Dar medicii din Timișoara vor ca și pacienții cu forme ușoare care se tratează acasă să poată beneficia de oxigen, dacă au nevoie. Pentru acest proiect însă e nevoie de mulți bani.

Specialiștii au creat și o platformă unde medicii de familie au acces la tratamentele care se dau pentru diversele forme ale bolii. Și tot acolo se vor putea transmite datele despre bolnavii care au nevoie de oxigen acasă.

Un concentrator de oxigen costă aproximativ 5.000 de euro, iar fondurile în acest moment sunt insuficiente chiar și cu ajutorul primăriei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite