SONDAJ | Elevii vor condiții decente în școli, iar 80 la sută dintre ei vor ca anul acesta să meargă fizic în clase
12 Septembrie 2021, 22:24
(actualizat 12 Septembrie 2021, 22:35)

Începe şcoala şi în mediul rural, însă tot cu neajunsuri. Dotări puține, infrastructură precară, copii care vor să înveţe şi nu au posibilităţi. Sunt lucruri pe care le recunosc inclusiv cei direct implicați, dar le confirmă și un sondaj recent făcut de un ONG care se ocupă de educația copiilor.

Profesori, elevi şi părinţi atrag atenţia că e nevoie nu doar de finanțare pentru ca școala să se transforme într-un mediu în care cei mici să se poată dezvolta.

Alexandra este eleva în clasa a 4 a la o școală din comuna Roșiori, Ialomița și așteaptă cu nerăbdare ziua de mâine. Va merge la școală unde se va întâlni din nou cu colegii.

Elevii simt că se pot dezvolta mai mult și află uneori de pe internet că se și poate ca unele școli să fie moderne. Părinții însă, neputincioși, au mesaje clare pentru autoritățile care împart banii.

Aceste nemulțumiri ale elevilor și părinților reies și într-un sondaj recent făcut de o fundație care sprijină educația.

Profesorii din mediul rural spun că aproape toate investițiile din ultimii ani au fost făcute cu fonduri de la ONG-uri și companii private.

Există și alte măsuri care pot susține educația. Toate au nevoie de finanțare.

Același sondaj arata ca 80 la sută dintre elevi vor ca anul acesta să meargă fizic la școală. Și totuși, potrivit ministerului Educatiei aproximativ 7.000 dintre ei vor începe școala online fie pentru că școlile sunt în șantier, fie din cauza numărului mare de cazuri covid din zonă.