SONDAJ Negocieri pentru salariile românilor, la „Referendum” | Sunteţi de acord cu renunţarea la cota unică de impozitare a venitului şi introducerea cotei progresive?

Negocieri în direct pentru salariile românilor luni seară la „Referendum”
Negocieri în direct pentru salariile românilor luni seară la „Referendum”
15 noiembrie 2021, 11:10

„Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare PSD-PNL au repus pe agenda publică o controversă veche şi dură, legată de modul de impozitare a veniturilor românilor. Social-democraţii insistă pentru un impozit progresiv şi taxarea bogăţiei, care să reducă inegalităţile sociale. Liberalii susţin însă că astfel s-ar descuraja munca şi s-ar frâna dezvoltarea economică, aşa că apără cota unică. Ce înseamnă însă bogăţie, care e pragul de taxare a luxului, în opinia PSD? E dispus la concesii PNL? Care sunt efectele asupra angajaţilor, angajatorilor şi bugetului de stat?”, rezumă Mihai Rădulescu întrebările pe care şi le pun acum toţi românii.

„Ca de obicei, publicul e chemat să jurizeze, prin comentarii şi vot online”, ne invită Mihai Rădulescu.

Cele două tabere din platoul TVR au fost formate din Alexandru Nazare, senator PNL, Comisia buget- finanţe, Felix Pătrăşcanu, co-fondator FAN Courier, Gabriel Biriş, consultant fiscal – pe de o parte, respectiv Ionel Cristescu, senator PSD, Comisia buget-finanţe, Petru Dandea, secretar general CNS Cartel Alfa şi Dan Popa, jurnalist Hotnews.ro – în tabăra adversă.

Telespectatorii au fost invitaţi să posteze comentarii şi să adreseze întrebări pe stiriletvr.ro şi hotnews.ro.

***

„Referendum” este una dintre noile producţii din grila de toamnă a TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite