Sordo amână deznodământul ediţiei 2020 de WRC

13 octombrie 2020, 21:32

wrc sardinia

Programată iniţial la începutul lunii iunie, etapa din Sardinia şi-a păstrat renumele şi a oferit un veritabil carusel de probleme pentru piloţii participanţi. Victoria i-a revenit lui Dani Sordo, urmat de Sebastien Ogier și Therry Neuville, ultimii doi apropiindu-se în clasamentul general de Elfyn Evans care a încheiat cursa pe poziţia a patra.

wrc sardinia

Participant după o pauză de cinci ani la o cursă de CNVC, unde a luat argintul clasei A2, Adrian Teslovan a făcut radiografia etapei de WRC.

“Un weekend absolut dement în Sardinia, așa cum ne-a obișnuit istoria acestui raliu extrem de dificil, foarte virajat cu suprafață care se schimbă de la o parcurgere la alta.

Etapa din Sardinia a debutat cum nu se poate mai bine pentru M-Sport Ford, care avea după prima probă specială locurile 1 și 2 cu Lappi și Suninen instalați în fruntea plutonului și cum nu se poate mai rău pentru Ott Tanak care s-a confruntat cu problemele la suspensia Hyundai-ului său.

Dușul rece pentru M-Sport avea să vină imediat pe a doua probă când Lappi a fost nevoit să abandoneze din cauza defectării unui senzor la motor, astfel Suninen rămânea să reprezinte M-Sport în plutonul fruntaș.

Ziua de vineri s-a încheiat perfect pentru Dani Sordo, revenit pentru Sardinia în echipa Hyundai, instalat cu un avans de peste 17 secunde în fața lui Suninen – M-Sport, Ford, iar pe poziția a treia, Thierry Neuvill,e tot de la Hyundai, având și el probleme cu setup-ul maşinii.

wrc sardinia

Ziua de sâmbătă a debutat cu o victorie de probă a lui Ogier de la Toyota, care a încercat să recupereze timpul pierdut sâmbătă și să pună presiune pe Sordo, atât pe probe, cât și în declarațiile făcute presei. Suninen a pierdut contactul cu podiumul, după ce s-a confruntat cu probleme la frâna de mână, fiind nevoit să facă mai multe manevre pentru a putea lua anumite viraje, total frustrant după ritmul bun avut în prima zi. Ziua de sâmbătă a consemnat și abandonul spectaculos al tânărului Kalle Rovampera și încă câteva în WRC2 /3 precum și în competiția juniorilor.

Duminică, diferanța între primii 3 clasați era de 28 de secunde, dar între Neuville si Ogier de doar 1,5 secunde, deci orice era posibil având în vedere suprafața de rulare specifică acestui raliu precum și importanța fiecărui punct obținut la această etapă din cauza calendarului restrâns.

Dani Sordo a reușit să țină piept presiunilor celor doi urmăritori și a obținut victoria după o absență de aproape 8 luni, având un ritm deosebit de bun și o poziție de start avantajoasă de care a profitat la maxim. Neuville a reuțit să treacă de Ogier cu 1 secundă pe ultima probă, incredibil, cu probleme la sistemul de frânare. Așa cum spuneam la început acest raliu a oferit întotdeauna surprize până în ultimii kilometrii de probă specială. Elfyn Evans de la Toyota a venit pe poziția a 4-a urmat de Suninen și Tanak, care a mai reușit să recupereze din timpul pierdut din cauza problemelor apărute de la debutul raliului.

wrc sardinia

Urmează o nouă etapă în calendarul WRC – o premieră pentru anul acesta Raliul Ypres Belgia – etapa de casă al lui Thierry Neuville.”

wrc sardinia

Fotocredit: Ştefan Bejenaru (Rally Cow)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite