Sorin Cîmpeanu, la TVR Info, despre acuzațiile că este ”arogant”: Îmi pare rău că poate fi perceput în acest fel, este doar o determinare pentru a face acele lucruri care sunt necesare
29 August 2022, 18:51 (actualizat 29 August 2022, 21:32)
(actualizat 29 August 2022, 21:32) | Știrile TVR

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns la TVR Info acuzațiilor că ar trata cu ”aroganță” propunerile anumitor parteneri de discuție. Ministrul spune că îi pare rău că poate fi perceput în acest fel, dar este doar o determinare pentru a face acele lucruri care sunt necesare.

Îmi pare rău că poate fi perceput în acest fel, îmi cer scuze, dacă este perceput în acest fel, este doar o determinare pentru a face acele lucruri care sunt necesare, pentru a ne consulta cu absolut toți cei care formulează propuneri, pentru că avem cu adevărat nevoie de această reformă. După șase ani și jumătate de consultări avem nevoie de o reformă în educație. a subliniat ministrul Educației la TVR Info.

Prezent la întâlnirea prim-ministrului Nicolae Ciucă cu primarii nemulțumiți de bugete, ministrul Educației a fost criticat de aceștia.

Emil Drăghici, primar, Vulcana-Băi, judeţul Dâmboviţa: Asupra afirmației mele ca ministrul Educației a dat dovadă de o aroganță, mi-am menținut-o și în fața domnului ministru pentru că până acum nu s-a realizat o consultare. Ne-a promis că ne vă da proiectul legii educației preuniversitare la consultare înainte că ea să fie adoptată în Guvern.

Sorin Cîmpeanu, întrebat la TVR Info despre o posibilă demisie:  Cei care fac petiții se ocupă cu semnarea acestor petiții, cei care avem responsabilitatea deschiderii anului școlar trebuie să facem lucrurile astea

În spațiul public a apărut o petiție publică Declic semnată de aproximativ 27 de mii de persoane care cer demisia ministrului Educației, în contextul nemulțumirilor legate de modificările aduse de noile legi ale învățământului.

Întrebat dacă ia în calcul posibilă demisie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus: eu tocmai v-am spus cu ce ne ocupăm la Ministerul Educației, astea sunt lucrurile cu care mă ocup și trebuie să mă ocup ca ministru al Educației. O petiție este un drept cetățenesc, este un drept constituțional, foarte important care trebuie respectat. Cei care fac petiții se ocupă cu semnarea acestor petiții, este normal, este un rezultat la democrației, în vreme ce, cei care avem responsabilitatea deschiderii anului școlar în 5 septembrie, avem responsabilitatea finalizării proiectelor de lege, extinderii programului Masa caldă, burselor elevilor și toate acestea trebuie să facem lucrurile astea. Fiecare cu ce are de făcut, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu la TVR Info.

Ministrul a mai spus că mâine va avea loc o întâlnire cu prefecţii şi inspectoratele şcolare judeţene, pentru pregătirea începerii anului şcolar, la care va participa şi premierul Nicolae Ciucă.

Citește și Cîmpeanu: A fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu

Noul an școlar începe cu schimbări majore pentru elevi și cheltuieli pentru părinți