Sorin Cîmpeanu: Sper ca, la jumătatea lunii septembrie, varianta finală a Legilor educației să fie aprobată de Guvern

2 septembrie 2022, 11:56

Cîmpeanu a răspuns celor care contestă proiectul Legilor educației. Președintele Academiei Române Ioan Aurel Pop, care a spus că “nu aduc o perspectivă clară de îmbunătățire, se află într-o fundătură”.

“Atunci când promovezi o reformă profundă a sistemului de educație, o reformă de care avem nevoie (…) Atunci când schimbăm, schimbarea poate să deranjeze. Recomand să fie mai întâi citite – nu este un lucru tocmai simplu – după care să ne exprimăm cu propuneri constructive. În România e foarte ușor să lucrezi cu barosul, să demolezi, să spui că nu e bine. Noi înțelegem lucrurile care nu sunt bune și așteptăm propuneri pentru a îmbunătăți”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns la TVR Info acuzațiilor că ar trata cu ”aroganță” propunerile anumitor parteneri de discuție. Ministrul spune că îi pare rău că poate fi perceput în acest fel, dar este doar o determinare pentru a face acele lucruri care sunt necesare.

“Îmi pare rău că poate fi perceput în acest fel, îmi cer scuze, dacă este perceput în acest fel, este doar o determinare pentru a face acele lucruri care sunt necesare, pentru a ne consulta cu absolut toți cei care formulează propuneri, pentru că avem cu adevărat nevoie de această reformă. După șase ani și jumătate de consultări avem nevoie de o reformă în educație”, a subliniat ministrul Educației la TVR Info.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite