Sorin Grindeanu face vizite la ministere. Ministrul Sănătăţii: Suntem în procedură de semnare pentru vaccinul tetravalent
21 Februarie 2017, 11:46 (actualizat 21 Februarie 2017, 12:26)
(actualizat 21 Februarie 2017, 12:26) | Știrile TVR

Premierul Sorin Grindeanu face, în cursul zilei, vizite de lucru la mai multe ministere. Primul minister la care a avut discuţii este Ministerul Sănătăţii. Urmează Transporturile şi Educaţia.

La Ministerul Sănătăţii, premierul Sorin Grindeanu a discutat despre priorităţile pe care le are ministerul în continuare, despre situaţia pe care a găsit-o ministrul Sănătăţii, despre soluţii, despre investiţii, astfel încât bugetul, care este mai mare ca cel de anul trecut, să fie folosit pe priorităţile din programul de guvernare, a precizat premierul.

Întrebat care sunt priorităţile, Sorin Grindeanu a enumerat: investiţiile, acordul cu Banca Mondială de 250 de milioane, spitalele regionale, asigurarea medicamentelor lipsă. Lucrurile nu sunt simple la Ministerul Sănătăţii sunt probleme care trenează de multă vreme şi trebuie rezolvate, a spus Sorin Grindeanu.

Premierul a dat asigurări că tot ceea ce va hotărî MS cu privire la preţul medicamentelor va fi în acord şi cu asociaţiile de pacienţii şi cu producătorii. Noi nu vrem să ajungem în situaţia ca pe numite componente să avem distorsiuni în piaţă.

Cu privire la lipsa vaccinurilor, ministrul Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog, a anunţat că este în procedura de semnare pentru vaccinul tetravalent, pentru cel hexavalent nu a fost primit avizul CFP (control financiar preventiv) pentru că procedura a fost incorect efectuată şi s-a demarat azi o nouă procedură scurtă, iar pentru pentru vaccinul hepatitei B ministerul este în căutare de soluţii. Ca noutate a fost introdus vaccinul pneumococic.