Spania și Bulgaria impun restricții pentru români. Spania a clasificat Bucureşti-Ilfov drept zonă cu risc epidemiologic ridicat. Guvernul de la Sofia cere, de miercuri, certificatul digital european
31 August 2021, 19:38 (actualizat 31 August 2021, 19:43)
(actualizat 31 August 2021, 19:43) | Știrile TVR

Cu cât creşte numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus, cu atât apar mai multe ţări care impun restricţii. Bulgaria, care le permitea turiştilor din ţara noastră să intre doar cu buletinul, cere de miercuri, la vamă, certificatul digital european. Spania a clasificat zona Bucureşti-Ilfov drept zonă cu risc epidemiologic ridicat. Asta înseamnă că, dacă plecaţi cu avionul din Bucureşti spre Spania, trebuie să prezentaţi dovada că sunteţi vaccinaţi, că aţi trecut prin boală sau un test negativ.

Destinația favorită de vacanță a multor români, Bulgaria, a creat la începutul sezonului estival un culoar pentru turiștii din țara noastră, care au putut să meargă fără test, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Cum numărul cazurilor de COVID a explodat în ultimele săptămâni în România, guvernul de la Sofia a decis ca, începând de miercuri, să le permită românilor să intre în ţară doar dacă au un certificat digital. Asta le dă multora vacanțele peste cap.

Estimările autorităților arată că, în mai puțin de 4 săptămâni, vor fi două mii de îmbolnăviri pe zi, în România.

Spania a decis deja să schimbe regulile de intrare pentru persoanele care călătoresc din zona București- Ilfov, considerată cu risc epidemiologic ridicat. E nevoie de test, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Cei care călătoresc în Spania, din alte zone din România, au nevoie în continuare doar să completeze un formular electronic.

De altfel, din cauza extinderii variantei Delta a coronavirusului, Uniunea Europeană a decis să elimine SUA și alte 5 state de pe lista țărilor sigure pentru călătorii.