Spania a depășit un milion de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei. Situația în lume

22 octombrie 2020, 11:50

După mai multe săptămâni cu o medie zilnică de peste 10 mii de cazuri, Spania a devenit prima țară din Europa Occidentală cu peste un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la debutul pandemiei.

Doar în ultimele 14 zile, spitalizările au crescut cu 20% la nivel național și mai multe regiuni sunt în carantină.

Guvernul ia în calcul noi restricții, inclusiv în capitala Madrid, unde sâmbătă expiră actuala stare de urgență.

O imagine diferită este în Rusia, țara cu aproape un milion și și jumătate de infectări și care a raportat un nou record de decese asociate COVID-19: 317, dar unde președintele exclude un nou set de măsuri dure.

Restricțiile din primăvară au afectat grav economia, așa că, acum, viața rușilor se desfășoară în parametri relativ normali. Se încurajează telemunca și școala online, dar nu s-au închis magazine, restaurante sau baruri.

Și Argentina a depășit milionul de infectări săptămâna aceasta, iar angajații din Sănătate acuză autoritățile că îi sacrifică pe frontul pandemiei pentru că muncesc în condiții nesigure și pe salarii de mizerie.

Potrivit unui raport oficial, de la debutul pandemiei, peste 70 de mii de cadre medicale din Argentina s-au infectat cu noul coronavirus.

Și Franța se apropie de borna neagră a milionului de cazuri după încă o zi cu peste 25 de mii de infectări noi și numără acum aproape 960 de mii de la debutul epidemiei.

În continuare, la nivel mondial, cele mai afectate țări sunt Statele Unite, cu peste 8 milioane de cazuri, Brazilia, cu mai bine de 7 milioane și jumătate, și India, care a depășit 5 milioane de infectări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite