Spania închide cluburile de noapte şi interzice fumatul pe stradă unde nu se poate respecta distanţa de siguranţă

14 august 2020, 17:02

Ministrul a prezentat o serie de măsuri care se vor aplica pe întreg teritoriul Spaniei, în urma unei reuniuni de urgenţă a autorităţilor sanitare din toate regiunile spaniole.

Spania, una dintre ţările cu cele mai multe decese în urma pandemiei, a înregistrat joi aproape 3.000 de cazuri noi în 24 de ore.

Pentru a lupta cu propagarea virusului, discotecile, barurile de noapte şi sălile de dans vor fi închise. Restaurantele şi alte baruri vor trebui să se închidă la ora unu dimineaţa şi nu vor mai putea primi clienţi după miezul nopţii.

Fumatul va fi interzis pe stradă acolo unde nu se poate menţine o distanţă de siguranţă de doi metri. Această măsură, care urmează recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este deja în vigoare în două dintre cele 17 regiuni autonome, Galicia şi Canare.

În căminele de bătrâni, vizitele vor fi limitate şi toţi noii rezidenţi vor trebui să fie testaţi la internare.

Regiunile sunt obligate să desfăşoare campanii de testare în grupurile de populaţie cu risc şi în cartierele şi oraşele foarte afectate de pandemie.

Ministrul Salvador Illa nu a specificat data intrării în vigoare a acestor noi restricţii.

Spania, cu 47 de milioane de locuitori, a înregistrat 110 cazuri la 100.000 de locuitori, o rată de incidenţă mult mai mare decât cea a altor ţări mari din Europa de Vest.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă