Spania interzice fumatul la terasă. Fumul poate transporta particule cu COVID-19

Terasa aglomerata
Terasa aglomerata
13 august 2020, 14:07

Fumătorii sunt vizaţi de autorităţile spaniole ca posibili vectori de transmitere a noului coronavirus.

Astfel, aceştia nu mai au voie să fumeze la terase şi nici pe străzile pe care sunt prea multe persoane şi nu se poate păstra distanţarea socială.

Anunţul a fost făcut de preşedintele guvernului regional din Galicia, Alberto Núñez Feijóo, iar măsura intră în vigoare în toate provinciile comunităţii autonome (La Coruña, Lugo, Pontevedra şi Ourense), informează Mediafax.

Experţii sanitari au lansat un avertisment cu privire la pericolele fumatului, încă din timpul pandemiei, când erau vizate în special narghileaua şi ţigările electronice.

Vânzătorii de tutun spun că nu a scăzut foarte mult consumul în timpul restricţiilor, dar că sunt şi spanioli care au profitat de carantină ca să scape de fumat.

Esther, o fumătoare, crede decizia poate fi o idee bună, în situaţia actual. „La terase, chiar dacă există distanţă, fumul ajunge peste tot”, a spus aceasta.

O altă fumătoare, Adela, consideră măsura ca fiind foarte bună.

„Eu dacă vreau pot să fumez o ţigară şi la mine acasă sau mă dau deoparte. Pe mine nu mă deranjează, dar nici nu fumez foarte mult”, a subliniat Adela.

Enrique, un vânzător de tutun, afirmă că în timpul pandemiei s-a fumat la fel de mult şi unii au profitat ca să se lase.

„Fiind închişi în casă şi-au făcut o promisiune. Şi mulţi au reuşit. Vin mulţi clienţi şi îmi zic că s-au lăsat de fumat. Au stat închiși în casă şi nu au fumat. Au reuşit. Nu ştiu pentru cât timp, pentru că mulţi se vor întoarce”, crede Enrique.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă