Spania: Noi restricții pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19

18 iulie 2020, 21:00

Peste 700 de mii de locuitori din Zaragoza nu mai au voie să părăsească provincia și au fost sfătuiți să nu iasă din case decât pentru activitățile esențiale.

Din cele 160 de noi focare din Spania, cele care îngrijorează sunt în Galicia, Aragon și Catalonia. Autoritățile sanitare au anunțat că în Barcelona s-a trecut deja la transmitere comunitară și au recomandat localnicilor să recurgă la autoizolare.

4 milioane de persoane din Catalonia sunt afectate de noile restricții: au fost închise localurile de noapte, sălile de gimnastică, centrele culturale, iar restaurantele vor livra doar mâncare la domiciliu.

Pais Vasco a hotărât să limiteze accesul la 50 la sută în baruri, Insulele Baleare au închis toate localurile de distracții în cele mai aglomerate zone turistice, în Galicia au fost interzise petrecerile iar în Murcia amenda pentru nerespectarea izolării în cazul celor care au fost în contact cu o persoană infectată va fi de 3000 de euro.

În Spania au fost mai multe cazuri de îmbolnăvire în ultima săptămâna, decât erau înainte ca guvernul să declare starea de urgență.

De astăzi, masca este obligatorie în 11 din cele 17 comunități autonome, iar autoritățile vor angaja mii de persoane care să patruleze pe străzi și să se asigure că cetățenii respectă restricțiile. Din Spania, pentru Telejurnal, a transmis Oana Dobrescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite