Spania: Rezultatele unei anchete privind 215 presupuşi pedofili din Biserica Catolică, transmise Vaticanului

Vatican
Vatican
20 decembrie 2021, 11:22

„Biserica a deschis o amplă anchetă, fără precedent în Spania, asupra a 251 de membri ai clerului şi a câţiva laici din instituţiile religioase acuzaţi de agresiune sexuală asupra minorilor, asupra cărora El Pais a investigat în ultimii trei ani”, scrie ziarul spaniol.

Aceste acuzaţii şi mărturii se referă la fapte petrecute între 1943 şi 2018 detaliate într-un raport predat papei Francisc pe 2 decembrie, a precizat cotidianul, care a publicat pe site-ul său primele date ale acestor cazuri.

În materie de agresiuni sexuale, anchetele bisericii sunt deschise şi realizate de la Vatican de către Congregaţia pentru Doctrina Credinţei, care nu a putut confirma duminică pentru AFP deschiderea anchetelor.

La rândul său, Conferinţa Episcopală spaniolă „şi-a reiterat interesul şi disponibilitatea de a desfăşura o anchetă asupra tuturor cazurilor de abuz” şi „încurajează toate victimele să depună plângeri”, într-un comunicat publicat duminică.

Începând din 2001, Vaticanul a primit deja 220 de plângeri pentru agresiuni sexuale comise în Biserica spaniolă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Conferinţei Episcopale spaniole.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite