Spania se confruntă cu o explozie de noi cazuri COVID. Guvernul a anunțat că nu se pune problema unei carantine la domiciliu a populației

17 ianuarie 2021, 12:35

Comunitățile autonome au intrat în alertă după ce incidența a ajuns la aproape 600 de cazuri, la suta de mii de locuitori. Internările pacienților cu COVID  au crescut cu peste 80% de la Crăciun, iar numărul bolnavilor de la terapie intensivă s-a dublat.

În Valencia, cel mai mare spital cu peste 1.000 de paturi a cerut aprobare pentru a redirecționa bolnavii cu alte patologii la spitalele private. Tot mai multe regiuni au impus noi restricții: accesul în magazine, baruri și restaurante s-a redus atât de mult încât mulți comercianți au preferat să tragă obloanele.

Castilla la Mancha a anunțat că, de luni, va trece deja la faza a două de vaccinare, programată inițial pentru luna martie. Primii imunizați vor fi profesorii și personalul auxiliar din învățământ. Până acum spaniolii au utilizat aproape 70% dintre dozele primite, însă ministrul a anunțat că urmează probleme în aprovizionare.

De luni, primele persoanele imunizate în Spania vor primi a doua doză de vaccin.

 

Spania, corespondență de la Oana Dobrescu

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă