Spania va investi 3 miliarde şi jumătate de euro în campanii de revigorare a turismului

23 ianuarie 2022, 21:05

Chiar dacă sectorul revine încet la viaţă, nimic nu va mai fi ca înainte. Pandemia a dus turismul la un alt nivel care înseamnă tehnologie şi digitalizare. Interacţiunea cu oamenii va fi redusă. Companiile au dezvoltat roboţi capabili să toarne bere în pahare sau să ducă la masă comenzile. Checkin-ul la hotel se va face prin intermediul aplicaţiilor iar cheile vor fi digitale. La plecare un roboţel va întâmpina oaspeţii pentru a le măsura nivelul de satisfacţie.

Spania va investi 3 miliarde şi jumătate de euro în campanii de revigorare a turismului, după ce a pierdut peste 100 de miliarde de euro şi aproape un milion de locuri de muncă din cauza pandemiei.

Anul trecut Spania a avut în jur de 25 de milioane de turişti străini, faţă de aproape 80 de milioane câţi erau înainte de pandemie. Restricţiile au fost principalul motiv pentru care oamenii au renunţat să mai călătorească.

Previziunile pentru 2022 sunt însă optimiste. Cei care şi-au făcut deja rezervări au preferat vacanţe relaxante, în natură departe de aglomeraţie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite