Spaniolii au descoperit o afacere profitabilă în pandemie: butoaiele cu whisky a căror valoare creşte în timp

11 ianuarie 2022, 07:58

Tot mai mulți spanioli caută să facă plasamente financiare sigure și avantajoase. O firmă din Barcelona intermediază cumpărarea butoaielor de whisky direct din Scoția, unde sunt păstrate minim 10 ani, până la măturare. Randamentul anual este 10-12%, iar unii spanioli au ales să investească într-un butoi de whisky decât într-un depozit bancar la nașterea copilului. Așa că atunci când vor împlini 18 ani vor întră în posesia unei mici averi.

„Piața este bazată pe deficit. Nu există atât de mult whisky e măsura cererii mondiale. Așa că aceste butoaie sunt rare și unice, sunt greu de găsit și această rarirate le transformă într-o posibilitate de investiție incredibilă”, spune SAMANTHA DE NOIÂ, director de companie.

Secretul unui whisky scoțian de calitate este chiar butoiul în care este păstrat până la măturare. O firma spaniolă din Jerez a văzut o oportunitate de afaceri în confecționarea acestor butoaie pe care le exportă în Scoția. Aromă lemnului este dată chiar de vinul produs în podgoriile din regiune.

„Butoiul scoțian este produs în Jerez și îmbuteliat cu vin din Jerez pentru o perioadă de minimum un an”, povesteşte MARIA JESUS DOMECQ, producător butoaie de whisky.

„Evoluția whisky-ului în aceste butoaie în care a stat înainte vin din este foarte bună și îi dă whisky-ului aromă și caracteristici deosebite”, spune RAFAEL MEDINA, producător de vin.

Profitul depinde mult de răbdarea și puterea de cumpărare a investitorilor. Un astfel de butoi cu whisky costă între 2500 și 6000 de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă