Specialiștii avertizează că școala online și timpul excesiv petrecut la calculator afectează vederea copiilor. Ce recomandă medicii oftalmologi

7 mai 2021, 10:18

Timpul îndelungat pe care îl petrecem din cauza pandemiei în fața ecranelor crește riscul de afecțiuni oftalmologice. Iar în cazul copiilor, riscul de a dezvoltă afecțiuni oculare crește. O spun medicii oftalmologi, care constată o creștere constantă a numărului de pacienți care se plâng de aceste probleme.

Efectele utilizării excesive a ecranelor asupra vederii copiilor sunt multiple. De la oboseala ochilor și lăcrimare, până la stres ocular, cu dureri de cap și dificultăți de concentrare. Iar prima recomandare a medicilor sunt pauzele cât mai dese.

Controlul periodic la medicul oftalmolog nu trebuie neglijat. Multe probleme oftalmologice apar la o vârstă fragedă, dar sunt observate abia la vârsta școlară, când pot cauza pierderi vizuale, probleme de dezvoltare și dizabilități de învățare.

Medicii recomandă realizarea controalelor medicale periodice și a testelor de screening oftalmologic până la vârsta de 3, maximum 4 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite