Spectacol de lumini în marile orașe. Târg de Crăciun la Brașov, roată panoramică de tip carusel la Iași
30 Noiembrie 2021, 15:40 (actualizat 30 Noiembrie 2021, 15:49)
(actualizat 30 Noiembrie 2021, 15:49) | Știrile TVR

Marile oraşe se pregătesc de sărbători. La Brașov, aseară au fost aprinse luminiţele de pe marile bulevarde şi s-a deschis Târgul de Crăciun. Mare spectacol va fi la Opera Naţională din Timisoara în această seară, când se va porni şi iluminatul festiv, iar la Iaşi a fost montată o roată panoramică de tip carusel, mult aşteptată de copii.

Piața Sfatului este punctul central al sărbătorilor de iarnă din Brașov. Cînd a început să se întunece, oamenii au pregătit telefoanele să surprindă momentul aprinderii luminițelor. Însă timpul tot trecea și Piața Sfatului rămânea în întuneric.

Într-un final, luminițele s-au aprins, iar mulțimea de oameni a putut să admire bradul de 23 de metri, împodobit cu 30.000 de luminițe.

Lângă brad a fost deschis și un târg de Crăciun, cu un număr mai mic de căsuțe față de alți ani.

Pregătiri intense și la Iași, unde mâine se vor aprinde luminițele de sărbători. Pe lângă pomul de Crăciun, tunelul cu lumini și orășelul copiilor, s-a muncit intens la instalarea unei roți panoramice de tip carusel. Aceasta are o înălţime de circa 30 de metri și o capacitate de 20 gondole a câte 4 locuri fiecare, iar o sesiune „în aer" durează aproximativ 15 minute. Cei mai bucuroși sunt copiii.

La Timișoara, surprizele de sărbători vor începe cu un spectacol la Opera Națională Română.

Anul acesta va fi montată și cupola de lumini în Piața Operei, iar 60 de căsuțe din cadrul Târgului de Crăciun sunt împărțite în cele 2 piețe centrale.