Spectacol de operă drive-in la Londra. Reprezentația a fost un succes
23 Septembrie 2020, 09:34
(actualizat 23 Septembrie 2020, 09:35)

Boema lui Puccini s-a jucat, în premieră, într-o parcare. Nu în orice fel de parcare, ci în una special amenajată pentru noul tip de artă în pandemie. Nu oriunde, ci la Londra, în interpretarea echipei operei regale.

Opera drive-în este noua realitate culturală la Londra. 90 de minute de spectacol fresh, în aer liber, în condiții adaptate pandemiei.

Auditoriul a schimbat sala de spectacol cu parcarea unei săli de evenimente, de fapt cu interiorul unei mașini, personale sau închiriate. Pe scenă s-a respectat distanțarea, cu excepția unui moment romantic al operei, care implică o atingere între 2 persoane.

Organizatorii au pus la dispoziție mașini de lux pentru spectatorii din primul rând, contra unei sume adecvate. Experiență a fost inedită.

Prețul biletului a inclus ciocolată și o băutură. Unii spectatori au preferat să deschidă geamul mașinii și să audă direct de pe scenă.

Reprezentația a fost un succes, așa că organizatorii vor să reediteze opera drive-în chiar dacă vor fi reluate spectacolele în interior.