Speranța de viață a scăzut în Uniunea Europeană pe fondul pandemiei de coronavirus. Pentru România, Eurostat a raportat o scădere de 1,4 ani

Oameni pe stradă - viața cotidiană București
Oameni pe stradă - viața cotidiană București
7 aprilie 2021, 13:26

Cea mai mare scădere a fost înregistrată în Spania. Speranţa de viaţă la naştere a scăzut cu 1,6 ani în 2020 în raport cu anul 2019, au anunţat miercuri reprezentanţii Eurostat, departamentul Comisiei Europene responsabil cu publicarea de statistici pentru întreg spaţiul Uniunii Europene.

Spania a fost urmată în acest clasament de Bulgaria, care a înregistrat o scădere cu 1,5 ani a speranţei de viaţă, şi de Lituania, Polonia şi România, pentru care Eurostat a raportat o scădere de 1,4 ani.

Reprezentanţii Eurostat au atribuit aceste scăderi pandemiei de COVID-19, care a provocat o creştere a deceselor la nivelul întregului bloc european.

„În urma declanşării pandemiei de COVID-19 anul trecut, speranţa de viaţă la naştere a scăzut în marea majoritate a statelor membre ale Uniunii Europene, conform datelor disponibile pentru 2020”, a precizat Eurostat într-un comunicat.

O cifră medie la nivelul întregii Uniunii Europene nu este deocamdată disponibilă, întrucât Irlanda nu a comunicat până la acest moment datele sale statistice pentru anul 2020.

În 2019, speranţa medie de viaţă din Uniunea Europeană a fost de 81,3 ani.

În medie, speranţa de viaţă din UE a crescut cu peste 2 ani, începând din anii 1960.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite