Speriați de ce văd în spitale, constrânși de restricții sau pentru că au pierdut oameni dragi, tot mai mulți români au ales să se vaccineze. În acest ritm, putem depăși în 2 luni 70% din populația adultă vaccinată

24 octombrie 2021, 20:22

Maratonul de vaccinare din Capitală i-a mobilizat pe bucureșteni și nu numai. Mulți se imunizează pentru a obține certificatul verde, dar alții au simțit pe pielea lor efectele cumplite ale bolii.

O femeie a fost internată, anul trecut, 10 zile din cauza infectării cu SARS-CoV-2. Acum, și fratele ei se zbate între viață și moarte, la terapie intensivă.

Traumatizată de boală, femeia și-a convins toată familia, inclusiv copilul de 16 ani, să se vaccineze.

O adolescentă a venit cu mama de mână la centrul de vaccinare.

Sunt tot mai mulți adolescenți care se vaccinează. Iar când părinții îmbătrânesc, rolurile se inversează. Cei tineri preiau inițiativa.

Doamna Săndulescu este deja la a treia doză. Are 77 ani și încă de la început a ales să aibă grijă de ea și cei din jur.

Raed Arafat, șeful DSU: „Le mulțumesc celor care vin să se vaccineze, nu numai aici și peste tot în țară. (…) Totuși, oamenii au înțeles și vin la vaccinare. Deja suntem la peste 80.000 pe zi, ajungem la 90.000 pe zi, este bine”.

Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV:Dacă menținem acest ritm, vreau să anunț că în următoarele două luni vom putea depăși rata de acoperire vaccinală de peste 70% din populația adultă. Ceea ce înseamnă că, de la acel moment încolo, consecințele pandemiei vor fi mult diminuate„.

Până acum, peste 6.300.000 de români s-au vaccinat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite