Spitalele, sufocate de pacienți infectați cu coronavirus. Toate birourile și camerele de depozitare de la spitalul „Marius Nasta” au fost transformate în saloane

13 octombrie 2021, 19:33

Salvările fac coadă la intrarea în secția de COVID a Spitalului „Marius Nasta”. Holul de la triaj este blocat de bolnavi și de cadre medicale.

Unii așteaptă să fie evaluați de medici pe scaune, deja conectați la oxigen. Printre cei care stau pentru internare sunt însă și oameni care ar fi trebuit să stea în carantină, nu într-un loc în care încărcătura virală este uriașă.

– Doamnă, dumneavoastră vreţi să vă îmbolnăviţi?

– Nu, nu vreau, tocmai de aia…

– Aici sunt numai pozitivi.

– Ştiu, şi eu ce să fac, dacă de azi dimineaţă…

– Cum spune doamnă aici? Să staţi acasă 14 zile!

– Da, da’ eu am vrut să văd dacă nu am luat între timp…

– Păi trebuia să așteptați rezultatul.

Spitalul „Marius Nasta” are 23 de pacienți peste numărul de locuri din secția COVID. Absolut toate birourile, camerele de depozitare au fost transformate în saloane. Terapia intensivă este plină, toate cele 15 paturi fiind ocupate cu cazuri foarte grave.

Medicii se miră că mulți dintre pacienți mai pot vorbi în condițiile în care ajung la spital cu saturații de oxigen foarte, foarte mici.

Medic: – Cu saturaţie 55% a venit, fără oxigen… De când v-au pus măscuţa asta vă e mai bine un pic?

Pacient: – Da.

Medic: – Sunteţi vaccinat?

Pacient: – Nu.

Aproape 20 de pacienți din secția COVID ar trebui tratați în ATI. Așteaptă eliberarea unui loc.

Datele spitalului arată că peste 90% dintre bolnavii care ajung aici nu sunt vaccinați.

Temerile medicilor de la „Marius Nasta” că poate fi și mai rău se adeveresc zilnic. În ultimele 24 de ore, au fost diagnosticate cu COVID aproape 15.800 de persoane. Sunt 382 de decese. Secțiile de terapie intensivă COVID din țară au 1.676 de bolnavi în stare gravă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite