Spitalele modulare au intrat în funcțiune. Zece pacienți internați la Pipera și șase la Lețcani. Sunt ultimele soluții pentru a face față valului uriaș de bolnavi
13 Octombrie 2021, 14:28 (actualizat 13 Octombrie 2021, 21:20)
(actualizat 13 Octombrie 2021, 21:20) | Știrile TVR

Două spitale modulare funcționează de astăzi în două zone critice: Lețcani pentru Iași și Pipera - pentru București-Ilfov. Primele internări au fost făcute chiar azi noapte. La Leţcani vor putea fi trataţi 48 de pacienţi în paturi ATI, iar la Pipera capacitatea maximă va ajunge la 370 de locuri. Sunt ultimele soluții găsite de autorități pentru a face față valului uriaș de bolnavi care au nevoie de medic și oxigen. Un medic din Iaşi avertizează însă că oricâte spitale modulare s-ar deschide, doar prin vaccinare şi lockdown vom putea opri explozia numărului de cazuri.

Primii pacienți au ajuns la spitalul modular de la Pipera azi noapte, cu ambulanțele, iar în acest moment se află internate 10 persoane infectate cu Covid care primesc tratament de specialitate, a transmis Vlad Ungar, pentru Telejurnal.

Spitalul modular de la Pipera ține de Primăria Capitalei, însă medicii detașați sunt de la Spitalul Victor Babeș, sunt 64 de cadre medicale, dintre care 14 medici.

Spitalul poate să primească într-o primă fază 100 de pacienți, dar specialiștii și cei care conduc Departamentul pentru Situații de Urgență vor ca în următoarele două săptămâni să fie disponibile 370 de paturi.

Și la Iași a fost deschis spitalul modular de la Lețcani, acolo sunt disponibile 48 de paturi, iar pentru moment au fost internați șase pacienți.

Înainte de a fi duși la unul dintre cele două spitale modulare, pacienții sunt verificați de medici în spitalele obișnuite, abia apoi sunt direcționați către un spital modular.