Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a schimbat tabloul electric după 60 de ani

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie
Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie
11 octombrie 2021, 11:00

Pentru înlocuirea lui, care a durat 15 ore, a fost necesară amplasarea unui generator de mare putere de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, care a preluat, practic, alimentarea electrică a unităţii sanitare pe timpul operaţiunii.

„Înlocuirea tabloului electric principal era esenţială. Riscam în orice moment să se producă un scurt circuit şi instalaţia să ia foc. A fost o operaţiune complicată, care a necesitat multă atenţie şi expertiză. Înlocuirea acestui tablou a fost una dintre soluţiile propuse de specialiştii Universităţii Politehnica Timişoara, care au realizat în urmă cu câteva săptămâni un bilanţ energetic, o evaluare a sistemului electric şi au apreciat că este necesară schimbarea acestuia. Nu este însă totul. Va trebui, în cele din urmă, modernizat întreg circuitul electric din spital, care nu doar că este foarte vechi, dar în aceste zile este şi suprasolicitat. Practic, în fiecare salon avem pacienţi care au nevoie de oxigen suplimentar, iar aparatele de high-flow şi de ventilaţie noninvazivă duc la o suprasarcină asupra sistemului electric”, a declarat, luni, managerul unităţii medicale, doctorul Cristian Oancea, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pneumologul spune că, atât timp cât sunt pacienţi internaţi în număr mare care nu pot fi mutaţi, o lucrare de reabilitare completă a reţelei de alimentare cu energie electrică a spitalului este imposibil de realizat. Mai mult, există un proiect de modernizare a Secţiei de Terapie Intensivă care nu poate fi demarat din cauza pandemiei.

Noul tablou electric include diferenţiale de tensiune, un întrerupător general de 1.000 de amperi, 10 întrerupătoare de tip diferenţial care au o siguranţă şi o sensibilitate mărite la fluctuaţiile de curent şi mai multe siguranţe cu un amperaj cuprins între 40A şi 100A.

„Noul tablou electric a costat 12.000 de euro. Banii au fost obţinuţi cu ajutorul fundaţiei Spitalului Victor Babeş. Mulţumim comunităţii locale care a înţeles încă o dată să ne sprijine. Fără acest ajutor, nu am fi reuşit să înlocuim tabloul electric. Timişorenii ştiu că Spitalul Victor Babeş este al comunităţii, iar de aproape 20 de luni este în linia întâi a luptei împotriva unei pandemii care ne-a schimbat vieţile. Este un gest de solidaritate pentru care noi, medicii de la Victor Babeş, îi mulţumim’, a menţionat Cristian Oancea.

Operaţiunea de înlocuire a tabloului electric a fost supravegheată de un echipaj de pompieri de la ISU Banat.

Săptămâna trecută, doctorul Cristian Oancea a solicitat Instituţiei Prefectului şi ISU Timiş să fie dislocată permanent o autospecială de stingere cu echipajul aferent în curtea spitalului, pentru a interveni rapid în cazul unui incendiu care ar izbucni în secţia ATI, a cărei reţea electrică este suprasolicitată. ISU Timiş a adus o autospecială, dar a retras-o după câteva ore, întrucât avea nevoie de ea la alte intervenţii.

 

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă