Spitalul de Recuperare din Cluj devine Spital COVID din cauza numărului de pacienți în creștere
31 Iulie 2020, 08:21
(actualizat 31 Iulie 2020, 12:36)

Spitalul de Recuperare din Cluj devine al treilea Spital COVID din județ din data de 5 august, din cauza numărului de pacienți în creștere. Ambulatoriul și baza de tratament, la fel și secția de Aritmologie, unică în zonă, au circuite separate și rămân funcționale, potrivit deciziei CJSU.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis joi seara ca Spitalul Clinic de Recuperare să redevină unitate medicală pentru tratarea pacienților Covid, începând cu data de 5 august, ora 8.

„Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experiența anterioară Covid, apropierea față de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase în caz de nevoie pentru transportul pacienților la secția de Terapie Intensivp. Ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor funcțională. Există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajați să intre în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unică în regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională”, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia, evoluția epidemiologică este una în creștere, motiv pentru care spitalul de Recuperare devine al treilea spital din județ,

„Nu putem să riscăm să rămânem fără locuri pentru pacienții pozitivi”, a mai spus prefectul.

Decizia ca Spitalul de Recuperare să devină spitla COVID intră în vigoare în data de 5 august, de la ora 8.00.