Spitalul de Recuperare din Cluj devine Spital COVID din cauza numărului de pacienți în creștere

31 iulie 2020, 08:21

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis joi seara ca Spitalul Clinic de Recuperare să redevină unitate medicală pentru tratarea pacienților Covid, începând cu data de 5 august, ora 8.

„Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experiența anterioară Covid, apropierea față de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase în caz de nevoie pentru transportul pacienților la secția de Terapie Intensivp. Ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor funcțională. Există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajați să intre în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unică în regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională”, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia, evoluția epidemiologică este una în creștere, motiv pentru care spitalul de Recuperare devine al treilea spital din județ,

„Nu putem să riscăm să rămânem fără locuri pentru pacienții pozitivi”, a mai spus prefectul.

Decizia ca Spitalul de Recuperare să devină spitla COVID intră în vigoare în data de 5 august, de la ora 8.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă