Spitalul de urgență din Galați are nevoie de medici pentru secția ATI Covid

12 noiembrie 2020, 11:59

Vestea transferului celor 3 rezidenți la București, a căzut că un trăsnet pentru medicii din Galați. După ce numărul de paturi pentru pacienții foarte grav a fost crescut de la 9 la 14, acestea sunt tot timpul ocupate. De acești bolnavi au acum grijă doar 13 medici care au fost nevoiți să își prelungească gărzile.

Alina Dobrea – manager Spitalul de Urgență Galați: Am primit un ordin de detașare pentru 3 medici ATI către Marius Nasta în condițiile în care chiar aveam nevoie de acești medici iar medicii noștri sunt nevoiți să suplimenteze numărul de gărzi pe care îl făceau în mod normal. Când ne-au luat medicii nimeni nu ne-a întrebat dacă putem să facem față

Așa că cel mai mare spital din zona de sud est a țării a cerut Direcției de Sănătate Publică alți medici.

Ani Nistor – purtător de cuvânt DSP Galați: Spitalul clinic județean de urgență Sf Apostol Andrei a solicitat medici în specialitatea ATI de la alte două spitale din județ, spitalul CFR și spitalul Tecuci, noi am făcut demersurile către aceste spitale și așteptăm răspunsurile dumnealor.

În acest moment, în secția ATI COVD toate paturile sunt ocupate. 8 dintre pacienți sunt intubați iar alți 6 sunt pe suport de oxigen.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite